Прикордонники Білгород – Дністровського загону затримали порушників

Цими вихідними прикордонники Білгород – Дністровського загону у п’яти випадках затримали 12 осіб за незаконний перетин державного кордону. Порушення трапилися на відділах «Степанівка», «Кучурган» та «Лиманське».

В одному випадку громадянин України – місцевий житель, вирішив допомогти своєму товаришу – росіянину потрапити до Республіки Молдова незаконним способом, в обхід пункту пропуску «Кучурган». Обидва чоловіки були затримані та притягнені до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Окрім того,  стосовно українця, на адресу Нацполіції України направлене повідомлення про виявлення ознак кримінального злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

В іншому випадку прикордонники відділу «Лиманське», за допомогою системи оптико-електронного спостереження помітили, як шестеро чоловіків незаконно перетнули державний кордон, що проходить по Кучурганському лиману. Виявилося, що четверо одеситів, у супроводі місцевих мешканців, пересуваючись по Кучурганському лиману у пошуках кращого місця для риболовлі, перетнули лінію державного кордону. Усі українці були притягнені до адміністративної відповідальності та попереджені про небезпеку пересування льодом, адже зараз триває відлига.

Помічник начальника Білгород – Дністровського

прикордонного загону – начальник прес-служби

Іван Іванчук.

 

Залиште свій коментар