Щодо госпітальних округів

Міністерство охорони здоров’я України

Головам органів місцевого

самоврядування

Роздільнянського району

Одеської області

Міністерство охорони здоров’я України розглянуло звернення голів органів місцевого самоврядування Роздільнянського району Одеської області щодо визначення центру госпітального округу Захарівського, Великомихайлівського та Роздільнянського районів Одеської області, яке надійшло від Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я та повідомляє.

Відповідно до статті 35-2 Основ законодавства України про охорону здоров’я та на виконання пункту 7.2 розділу IV «Соціальна і гуманітарна політика» Плану пріоритетних дій Уряду, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 травня 2016 р. № 418-р, МОЗ України, за участю представників експертного середовища, розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України щодо порядку утворення госпітальних округів, який пройшов громадське обговорення та на сьогодні доопрацьовується з урахуванням пропозицій і зауважень, які надійшли від регіонів, зацікавлених міністерств та відомств.

Створення госпітальних округів має за мету оптимізацію вторинної медичної допомоги для забезпечення своєчасного доступу населення до послуг вторинної медичної допомоги належної якості та підвищення ефективності використання бюджетних коштів.

Відповідно до статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я, планування розвитку мережі державних і комунальних закладів охорони здоров’я, прийняття рішень про її оптимізацію, створення, реорганізацію, перепрофілювання державних і комунальних закладів охорони здоров’я здійснюються органами, уповноваженими управляти об’єктами відповідно державної і комунальної власності.

Після прийняття зазначеного вище проекту постанови Уряду та його доведення до місцевих органів влади, регіони нададуть пропозиції щодо складу та меж госпітальних округів.

Павло КОВТОНЮК, заступник міністра охорони здоров’я України.

Залиште свій коментар