Одинадцята позачергова сесія районної ради

2 вересня відбулася одинадцята позачергова сесія Роздільнянської районної ради сьомого скликання. Вів засідання її голова Ф.В. Сігал, брали участь 24 депутати районної ради. Порядок денний нараховував вісім питань.

На початку прозвучав Державний Гімн України. Голова райради Ф.В. Сігал привітав із днем народження депутатів, які відзначали його в міжсесійний період, після чого розпочалася робота сесії.

Першочергово затвердили одноголосно звернення Роздільнянської районної ради до Міністерства охорони здоров’я України щодо визначення адміністративним центром госпітального округу м. Роздільна Одеської області (текст – у номері за 7 вересня). Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 25 грудня 2015 року № 29 – VII «Про районний бюджет Роздільнянського району на 2016 рік» доповідала начальник фінансового управління Роздільнянської РДА О.О. Колодєєва. Зокрема, в озвучених змінах передбачено  виділення коштів на благоустрій в населених пунктах району. Тож,  депутати прийняли їх більшістю голосів.

Далі проголосували за затвердження Статуту центральної районної лікарні в новій редакції. Це питання ще на початку засідання депутат Г.В. Келлер пропонував зняти з порядку денного, але пропозиція не знайшла необхідної підтримки. Голосування відбулося без озвучення самих змін до Статуту. Після нього деякі депутати почали висловлювати невдоволення і говорити, що не зрозуміли за яке питання проголосували. Та сесія тривала, переголосування не було, і наступними підтримали питання щодо передачі крісел з колишнього кінотеатру «Ювілейний»  територіальним громадам  Кошарської, Єгорівської та Марківської сільських рад, структури, штатного розпису та умов оплати праці працівників установи спільної власності територіальних громад  Роздільнянського району «Роздільнянський районний центр забезпечення та обслуговування закладів і установ освіти», а також внесення змін до «Програми сприяння функціонування Центр надання адміністративних послуг при Роздільнянській районній державній адміністрації на 2016-2017 роки».  Крім того, надали згоду на передачу плит та блоків, які знаходяться на балансі КПСВТГРР «Лиманське», до комунальної власності територіальної громади Бецилівської сільської ради.

Під час розгляду останнього пункту «Різне» виникло найбільше дискусій та протиріч. Яковлівський сільський голова В.С. Павличенко порушила питання відносно автобусу, який має підвозити дітей до їхньої школи. Валентина Станіславівна звернулася із проханням посприяти в купівлі нового автобусу для підвозу школярів, оскільки старий часто виходить з ладу і не забезпечує повноцінного підвозу школярів впродовж навчального року.

 Депутат Г.В. Келлер наголосив, що не завжди зрозуміло, що виноситься на голосування, немає доповідачів. В ході засідання подібні заяви озвучили і депутати А.М. Осадець та С.П. Пастухов. На це голова райради Ф.В. Сігал відповів: «Усі депутати є членами постійних комісій і згідно Регламенту райради  порядок денний виноситься, зокрема, і відповідно їхніх рішень. Я прошу тоді більш активно брати участь в засіданнях комісій. А для того, щоб вирішити непорозуміння з окремими депутатами, будемо надсилати електронною поштою усі матеріали відносно сесій, що відбуватимуться, хоча ми розміщуємо інформацію на нашому сайті».

Також вiн звернув увагу депутатів, що необхідно сприяти облаштуванню ФАПів та сільських клубів у населених пунктах району.

Роздільнянська районна рада сьомого скликанняВкотре було піднято питання щодо долі «Ювілейного». Міський голова В.О. Шовкалюк виступив із пропозицією не продавати заклад, а зберегти  його у власності громади – міської чи районної, або 50 на 50. Депутат райради, голова постійної комісії районної ради з питань спільної власності територіальних громад району, приватизації комунальної власності, регіонального розвитку, будівництва, транспорту, зв’язку, промислової політики, паливно-енергетичного комплексу, енергозбереження та житлово-комунального господарства, підтримки і розвитку підприємницької діяльності, торговельного і побутового обслуговування населення О.І. Колесник внесла свої пояснення і зауважила, що сьогодні своєчасно говорити про приватизацію, оскільки необхідний пакет документів на право власності на «Ювілейний» згідно чинного законодавства ще не готовий. Також не визначено його цільове призначення і поки що триває процес оформлення документів.

В ході сесії в залі було гамірно, по її завершенні не всі залишилися задоволеними підрахунками голосів і дотриманням регламенту. На засідання завітали депутат обласної ради І.Ю. Іоганов, помічники народного депутата О.С. Пресмана, в.о. голови райдержадміністрації Д.О. Цибенко, представники громадськості, запрошені.

Наш кор.

Залиште свій коментар