Десята сесія Роздільнянської районної ради

12 серпня  було проведено пленарне засідання десятої чергової сесії Роздільнянської районної ради, під керівництвом її голови Ф.В. Сігала, за участю виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Д.О. Цибенка, депутата Одеської обласної ради І.Ю. Іоганова, депутатського корпусу та запрошених.

Першочергово були внесені зміни до порядку денного, а саме з розгляду було знято три питання: про поновлення на посаді заступника голови райради Є.Б. Чумаченка та про дострокове припинення його повноважень, а також про затвердження статуту комунального закладу “Роздільнянська центральна районна лікарня” в новій редакції.

На сторінках газети неодноразово йшлося про ситуацію, яка склалася із коштами районного бюджету. Нагадаємо, що за рішенням про внесення змін до районного бюджету на поточний рік, яке було прийнято на попередньому засіданні, не проводилось жодних розрахунків. Цього разу було прийнято  рішення, яке задовольнило усі сторони. Наразі проводиться перерозподіл коштів, і місцеві ради отримають такі довгоочікувані гроші для вирішення нагальних питань сьогодення. Крім того, начальник фінансового управління райдержадміністрації О.О. Колодєєва відзвітувала про виконання районного бюджету за I квартал та I півріччя 2016 року.

Варто відзначити, що засідання сесії супроводжувалось мітингом біля стін адмінбудівлі районної ради. Причиною зібрання стали розповсюджені по місту оголошення та листівки про проведення зборів щодо закриття реанімаційного, хірургічного та пологового відділень у Роздільнянській центральній районній лікарні та створення на базі Великомихайлівської ЦРЛ центру госпітального округу. Хтось, намагаючись дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в районі, заводить людей в оману. З метою роз’яснення ситуації до мітингуючих звернулись голова районної ради Ф.В. Сігал, депутат Одеської обласної ради І.Ю. Іоганов, головний лікар ЦРЛ І.Т. Бичков та інші.

Фелікс Володимирович запевнив присутніх у наступному:

– Жоден депутат районної ради, незалежно від своїх політичних вподобань, не голосуватиме за закриття лікарні, більш того, сьогодні питання не стоїть таким чином. Зі свого боку, депутатський корпус районної ради, звертаючись до вищих органів влади, відстоює позицію створення окремого госпітального округу в Роздільній.

Депутат Одеської обласної ради І.Ю. Іоганов повідомив протестувальникам, що спільно з народним депутатом України О.С. Пресманом їм вдалося домогтися того, що на найближчій сесії облради буде прийнято рішення про створення в Роздільній госпітального центру.

– Ні про яке закриття лікарні мова не йде. Навпаки, в планах є конкретні кроки щодо зміцнення бази районної лікарні. Рішення про створення в Роздільній госпітального центру підтримала комісія з охорони здоров’я обласної ради. Необхідні консультації О.С. Пресман провів і в Міністерстві охорони здоров’я України, – зазначив Ігор Юрійович.

Громада, що прийшла до стін адмінбудівлі, висловила сподівання, що надані можновладцями обіцянки матимуть своє логічне завершення, в іншому випадку, запевнили, що прийдуть знову, але вже з жорсткішими намірами.

Серед мітингувальників були й члени виробничого кооперативу “Роздільнянський райпобуткомбінат”, які працюють у приміщеннях Будинку побуту “Перлина”. Причиною їх протесту був винесений на розгляд сесії райради проект рішення про передачу в господарське відання першого та другого поверхів цієї будівлі та Будинку побуту “Чайка”, що у смт Лиман-ське, комунальному підприємству “Роздільнатеплокомуненерго”. На даний час тривають судові тяжби щодо визначення права власності на будівлю. В свою чергу, працівники кооперативу стурбовані, що можуть втратити робочі місця, хоча одним із пунктів проекту рішення, керівництву “Роздільнатеплокомуненерго” доручено переукласти з орендарями приміщень Будинків побуту “Перлина” та “Чайка” договори оренди на умовах раніше укладених договорів за правилами повного правонаступництва. Депутати підтримали даний проект та запевнили, що до остаточного рішення суду жодних дій не вчинятимуть.

Повернувшись до сесійної зали, депутати продовжили роботу. Так, народні обранці надали право голові районної ради залучати незалежних спеціалістів та експертів для вирішення питань, які виникають у процесі діяльності районної ради з правом відшкодування витрат, пов’язаних з їхньою діяльністю. Також голова райради Ф.В. Сігал відзвітував про виконання рішення “Про звернення до правоохоронних органів щодо перевірки законності витрат, здійснених на капітальний ремонт флюорографа в КЗ “Роздільнянська центральна районна лікарня”.

Наш кор.

 

Залиште свій коментар