На Луганщині СБУ затримала бойовика терористичної організації «ЛНР»

На Луганщині СБУ затримала бойовика «гаубично-артилерійського дивізіону» терористичної організації «ЛНР»

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Луганській області учасника одного з терористичних підрозділів так званої «ЛНР», який брав активну участь у бойових діях проти українських військових.

Оперативники та слідчі СБУ встановили, що мешканець Луганська приєднався до незаконних збройних формувань з корисливих мотивів влітку 2015 року. Після навчання на полігоні він був зарахований до «гаубично-артилерійського дивізіону». Бойовик брав участь в обстрілах позицій Збройних Сил України та житлових масивів міста Щастя.

Згодом зловмисник розчарувався розміром «грошового утримання» та залишив незаконне збройне формування. Він перебрався на контрольовану державою територію Луганської області, де переховувався від українського правосуддя у родичів. Правоохоронці встановили місцезнаходження колишнього бойовика та затримали його.

Наразі у межах відкритого кримінального провадження зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.       Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

Триває досудове слідство.

Заходи із затримання бойовика проводились у взаємодії із Нацполіцією.

Пресцентр СБ України

Залиште свій коментар