Козацька Покрова

У школі-гімназії № 1 м. Роздільна пройшли урочистості, присвячені Дню захисника Вітчизни та Дню українського козацтва.

Вчителі фізичної культури О.М. Федькович та О.І. Германович, разом з класними керівниками, провели запальні «Козацькі розваги». Команди юних козаків 5-х, 8-х та 9-х класів змагалися в спритності, мужності та кмітливості. Серед команд 5-х класів найкращими стали козаки 5-Б класу (класний керівник Т.В. Субач). Запальним був танець 5-В класу (класний керівник Г.І. Коротка), а дівчата 5-Г класу, разом з класним керівником А.Е. Фомінчук, активно підтримували своїх хлопців веселими вигуками та гарними плакатами. Серед 8-х класів перемогу отримали козаки 8-В класу (класний керівник А.І. Наконечна). Всім сподобався виступ групи підтримки 8-А класу (класний керівник О.О. Манолій). Дівчата своїм запальним виступом надали сили хлопцям-однокласникам, які зайняли почесне ІІ місце. Серед команд 9-х класів кращими козаками стали хлопці 9-А класу (класний керівник Л.О. Бардук).

 роздільна покрова

В актовій залі пройшло свято «Козацька покрова», на яке були запрошені учасники бойових дій в зоні АТО – майор А.В. Тегляєв, капітан С.М. Горбенко та мати випускника нашої школи Сергія Іщенко, який віддав своє життя за свободу та незалежність нашої України в зоні АТО, В.П. Іщенко Учасники дійства розповіли присутнім про те, що у глибині душі кожного українця живе козак, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя. Всім сподобався виступ оркестру народних інструментів школи мистецтв, під керівництвом Н.Ф. Лужанської. Протягом всього свята лунали пісні у виконанні учнів школи: ансамбля учнів 3-Б та 3-В класів, Євгенії Ніколаєвої та Єлизавети Іванової (6-В клас), Надії Бочарової, Вікторії Кіцкан, Оксани Дибкіної та Олександри Шолар (8-В клас), Сергія Надольського (7-А клас), а пісня у виконанні Софії Радіонової (9-В клас) та Алли Самсій (8-Б клас) зуміла доторкнутися до душі та викликати сльози на очах у кожного присутнього в залі. Свято завершилося патріотичним гаслом «Слава Україні! Героям слава!».

Давайте сьогодні будемо робити все для нашої держави. І найголовніше – це виховати достойних українських громадян. Тому наше завдання потурбуватись про те, щоб наші діти знали своїх героїв. Сьогодні ще раз наголосимо, що ми – українці. І наша країна – Україна. А хто не знає свого минулого, той не матиме й майбутнього. Любімо Україну, шануймо її народ і себе. Хай кожен із вас добрими ділами  стверджує: «Козацькому року нема переводу».

Жанна Швець,

заступник директора з ВР школи-гімназії № 1 м. Роздільна.

роздільна нвк

 

Залиште свій коментар