Славімо Різдво, Боже Слово і Рід наш увесь!

З поштової скриньки

«Слово існувало ще до того, як було створене усе інше. «На початку було Слово… Воно було з Богом на початку» (Івана 1:1, 2)

Ось і настав хрещений 2018 рік – рік Божого Слова в Україні. Плин Всесвітнього часу відчинив двері в Новий рік, вітаючи усіх з Різдвом Христовим – великим християнським святом Народження Ісуса Христа, Спасителя світу, Визволителя людей з полону гріха.

В руках у Бога книга Мудрості Всесвіту зі словами: «Да возлюбіте один одного». І як продовження великої Мудрості на землі в бібліотеках знаходяться і зберігаються безліч томів книг – зібрань людських думок, знань земної цивілізації від пророків, письменників, поетів, учених… Ми всі користуємося Словом Божим як джерелом мудрості, істини, віри, любові. Одвічні Заповіді Божі є духовними мірилами совісті кожної людини. У Біблії «Слово Боже» означає звістку чи кілька звісток від Бога або титул Ісуса. «Справді блаженні ті, що слухають Боже Слово і його зберігають» (Лк. 11, 28).

Що принесе нам рік Божого Слова?! Перш за все, це почуття честі і великої радості торкнутися до витоків Божественного Слова, пізнати і відчути історію, культуру християнського світу людей.

У Новокраснянській церкві ікони Божої Матері «Споручниці грішних», прославляючи Різдво Ісуса Христа, відбулася святкова служба з протоієреєм Віталієм (Захаровим). Церковні дзвони над нашим краєм принесли радісну звістку: Ісус Христос народився!

Наш край і люди славлять і святкують цю велику подію культурними новорічними заходами, колядують, у родинах запалюють свічки перед образами, традиційно накривають столи смачними стравами.

 «Славимо край і рід наш увесь!» – під таким девізом відбулися вже традиційні «різдвяні посиденьки» в нашому літературно-поетичному клубі «Літературні обрії». Піснями, колядками, віршами, веселим гумором привітали один одного члени клубу Оплесками зустрічали дитячі різдвяні гарні виступи юних артистів, під керівництвом директора Степанівського Будинку культури С.В. Задираки.

З щирими словами вітання та солодкими подарунками завітала в гості Степанівський сільський голова С.П. Щербакова. Для кожного із нас – це особливі радісні зустрічі, а також це звіт і обговорення планів на майбутнє. Було радісно почути новину про капітальний ремонт Павлівської бібліотеки, облаштування дитячого майданчику, культурного благоустрою центру села Павлівка.

В клубі гостинно вітали шановних громадян нашого краю: ювіляра цього року, ветерана праці, чудову медсестру Роздільнянської ЦРЛ з великим стажем роботи в інфекційному відділенні, хоровика, працелюбну, надійну, гарну господиню, матусю і бабусю чудової сім’ї – Г.В. Майбороду; гарну господиню, працелюбну, шановану матір трьох синів, бабусю п’ятьох онуків Н.О. Большакову.

Від щирого серця привітали заслужених ветеранів праці історично відомого Степанівського радгоспу ім. Котовського: одного з перших трактористів благодатної землі рідного краю П.М. Триногу; бригадира тракторної бригади В.Ф. Щербину; голову ветеранської організації А.П. Волкова; першу трактористку радгоспу, чудову жінку і господиню Р.Д. Вінничук; активного діяча села, за фахом професійного агронома-садовода М.Ф. Кунича; старожила с. Павлівка, шановану, нашу любу бабусю О.П. Середницьку; людину доброго серця, чистої і гарної душі, ветерана праці М.П. Миндруль; жінок великої духовної святості – любих односельців В.І. Іванову, Л.М. Богинську; відомих місцевих поетів і співаків рідного краю, активних, відповідальних, завзятих і таких милих жінок Л.П. Будніченко, Л.І. Карпову, В.В. Мусієнко, К.М. Васканіч, Е.Я. Стоянову.

Особливо треба відмітити активних небайдужих жінок села Труд-Кутка: К.В. Крокодел, В.І. Гарячу, Н.В. Чижевську, які завжди піклуються про благоустрій свого рідного села, є гарними господинями, щирими, добрими сусідами і відповідальними людьми.

У своїй промові, після виступу дітей, член клубу В.І. Іванова дуже правильно відмітила і підкреслила основну думку зустрічі: «Православні люди – це не просто віруючі люди, це одна велика сім’я, а в хорошій сім’ї ростуть хороші діти, а діти – це наше майбутнє. Тож, нехай Слово Боже і зерна православ’я проростають у душах нашої молоді і у всіх людей на землі цвітом Любові, Миру, Добра, Радості, Людяності. Хай кожна людина має духовну красу душі, має талант, успіх, живе в добробуті та милосерді».

Лети світами, рідне Слово,

Від Бога до людей землі,

Теплинкою вселяйся щиро

Яскравим сонечком душі,

Бо там де Слово Боже грає

На струнах мовної краси,

Там розцвітають дивограєм

Міста і села на Землі!

Валентина Большакова, бібліотекар Павлівської бібліотеки.

Залиште свій коментар