Ближче до травня ціни на продукти можуть зрости на 5-7%

Ближче до травня можливе зростання вартості продовольчих товарів, в основному через підняття тарифів на електроенергію. Таку думку висловив у коментарі УНН експерт з економічних питань Олександр Охріменко.

“На продовольчому ринку ціни піднімуться, але не через зарплату. Зарплата якщо й буде стимулювати зростання цін, то не суттєво. Найбільша проблема для бізнесу — підняття цін на електроенергію. Це може призвести до того, що ціни зростуть на все”, — переконаний експерт.

На думку О.Охріменка, зростання мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн може збільшити інфляцію орієнтовно на 0,5 %, але основним чинником збільшення цін буде зростання електроенергії.

“Заявляти, що зарплати стимулюють інфляцію, абсурдно. Стимулює інфляцію зростання цін на електроенергію. Це дійсно може призвести до того, що інфляція в цьому році буде як мінімум 25 % (за підсумками року)”, — уточнив він.

На уточнення УНН, коли варто очікувати можливого зростання вартості продовольчих товарів, зважаючи на підняття тарифів на електроенергію, а також інші чинники, О. Охріменко відповів: “За місяць це може призвести до зростання цін у середньому на 5-7 %”. Він додав, що цього варто очікувати ближче до травня.

 

Залиште свій коментар